climat interior  și acustică

Izolația acustică

Multe surse de sunet ajută la determinarea acustică a unei încăperi: trafic, instalații tehnice, interacțiune vocală etc. Mediile cu un nivel ridicat de zgomot sunt stresante și obositoare, reducând capacitatea de concentrare, învățare și relaxare, împiedicând comunicarea adecvată.

Soluțiile noastre de izolație, datorită structurii celulare deschise a vatei minerale, protejează împotriva zgomotului și îmbunătățesc confortul și calitatea vieții, atât în case, cât și în medii de lucru, prin promovarea relațiilor și a creativității.

Sunetul este vibrația mecanică a particulelor în mediul prin care se propagă. Acesta ne influențează viața cotidiană în numeroase moduri.

acustică

De ce este  importantă acustica?

Zgomotul reprezintă un poluant şi un pericol pentru sănătatea şi auzul uman. De fapt, acesta a fost descris ca fiind cel mai răspândit poluant de mediu.

Zgomotul ambiant sau cel din comunitate afectează serios oamenii, interferând cu activităţile zilnice la şcoală sau serviciu, şi acasă sau în timpul liber. Numeroşi proprietari de case sunt afectaţi de vecini gălăgioşi, deoarece proprietăţile lor nu sunt izolate fonic suficient. Pentru clădirile de birouri sau locurile de lucru, distragerile cauzate de conversaţiile din apropiere sau zgomote deranjante au impact asupra concentrării şi eficienţei.

Identificarea principalelor riscuri de sănătate cauzate de zgomot:

  • Durere şi oboseala auzului;
  • Deteriorarea auzului, inclusiv ţiuit;
  • Deranj;
  • Interferenţe cu comportamentul social (agresivitate, protest şi neajutorare);
  • Interferenţe cu comunicarea orală;
  • Probleme de somn şi toate consecinţele acestora pe termen scurt şi lung;
  • Efecte cardiovasculare;
  • Reacţii hormonale (hormoni de stres) şi posibilele consecinţe asupra metabolismului uman (nutritive) şi sistemului imunitar;
  • Scăderi ale performanţei la serviciu şi/sau şcoală.
Este posibilă optimizarea mediului acustic prin proiectare şi materiale care reduc reverberaţiile sunetului în interiorul camerei, limitează transmisia zgomotului din afara camerei, şi minimizează sunetul de fundal cauzat de încălzire, răcire şi sisteme de ventilaţie. Citiţi mai multe despre cum vă pot ajuta produsele de vată bazaltică ROCKWOOL să obţineţi o acustică mai bună. Pentru a obţine o calitate acustică pozitivă în interiorul unei camere, este important să se ia în considerare cerinţele, scopul, reglementările şi altele – citiţi mai multe despre cum să construiţi şi renovaţi în Proiectarea din punct de vedere acustic. Este posibilă optimizarea mediului acustic prin proiectare şi materiale care reduc reverberaţiile sunetului în interiorul camerei, limitează transmisia zgomotului din afara camerei, şi minimizează sunetul de fundal cauzat de încălzire, răcire şi sisteme de ventilaţie. Citiţi mai multe despre cum vă pot ajuta produsele de vată bazaltică ROCKWOOL să obţineţi o acustică mai bună. Pentru a obţine o calitate acustică pozitivă în interiorul unei camere, este important să se ia în considerare cerinţele, scopul, reglementările şi altele – citiţi mai multe despre cum să construiţi şi renovaţi în Proiectarea din punct de vedere acustic.

Climat interior

Izolare acustică superioară cu vata bazaltică ROCKWOOL
Izolare acustică superioară cu vata bazaltică ROCKWOOL

Izolare acustică superioară cu vata bazaltică ROCKWOOL

Mergi la secţiune
Back