Cabană alpină din Slovenia
Izolație termică în condiții extreme

Cabană alpină din Slovenia

Caz

Construcția acestei uimitoare cabane alpine este un proiect inițiat de atelierul de lucru al renumitilor arhitecți sloveni Spela Videcnik și Rok Oman, OFIS.

Rezistând iernilor aspre din Slovenia
Având în vedere că Alpii Kamnik îndură condiții climatice extreme tot timpul anului, inclusiv schimbări radicale de temperatură și fronturi extreme de temperatură, izolația adecvată este foarte importantă. Astfel, participanții la atelier au fost provocați să creeze o cabană în Alpii Kamnik pentru alpiniști, care să poată rezista climatului dificil alpin al Sloveniei.

Construcție pe o stâncă
Cabana a fost concepută de un grup de studenți din cadrul Universității Harvard prezent la workshop, și este așezată pe marginea feței unei stânci, ancorată de sol folosind îmbinări metalice, pentru a rezista căderilor de zăpadă și vânturilor puternice, și este îmbrăcată în panouri de beton pentru o stabilitate structurală suplimentară.

O soluție durabilă
Clădirea, de 12,5m2, se mândrește cu 70m2 de izolație ROCKWOOL Airrock ND de 20cm grosime, acoperind întreaga anvelopă structurală, inclusiv podeaua, fațada și acoperișul, reușind să mențină condiții termice optime chiar și la temperaturi sub zero grade.

"Soluțiile durabile furnizate de ROCKWOOL Adriatic îmbunătățesc siguranța la foc, și contribuie totodată la crearea unei structuri durabile, de care vor beneficia mulți aventurieri pe Muntele Skuta în anii ce urmează", spune Mehdi Ossor, Business Unit Manager, ROCKWOOL East Adriatic.

Back