Turnul Eiffel
Renovarea emblemei pariziene

Turnul Eiffel

Caz

Filiala ROCKWOOL din Franța a avut un rol semnificativ în renovarea prestigiosului Turn Eiffel. Primul etaj al turnului a fost supus unei îmbunătățiri totale, și acum își primește vizitatorii cu un etaj complet renovat, la 57 de metri deasupra Parisului.

Primul etaj al Turnului Eiffel era învechit și nu îndeplinea standardele tehnice actuale. În plus, acesta nu era pregătit pentru vizitatorii cu dizabilități, care nu aveau un acces ușor în turn. Renovarea permite tuturor vizitatorilor să se bucure de aspectele emblemei pariziene, indiferent de gradul de dizabilitate al vizitatorului. 



Performanță energetică îmbunătățită

Un obiectiv important al renovărilor a fost creșterea semnificativă a performanței energetice a turnului emblematic, care să corespundă standardelor și cerințelor cu privire la clădirile moderne. Prin urmare, izolația ROCKWOOL a fost implementată împreună cu diferite tehnici, precum energia termică solară, energia eoliană, energia hidraulică, recuperarea apei din precipitații, iluminarea LED, toate acestea îmbunătățind eficiența energetică a turnului.



ROCKWOOL Franța, un colaborator mândru

Directorul General al ROCKWOOL Franța, Bernard Plancade, afirmă: "Acesta este un proiect excepțional, cu un impact media major la nivel internațional, la care suntem mândri să contribuim. Având peste 7 milioane de vizitatori anual, este evident faptul că proiectanții din cadrul proiectului trebuie să acorde atenție aspectului sigur al acestui prim etaj. Faptul că am ales să participăm la acest proiect, demonstrează capacitatea produselor noastre de a sprijini proiecte ambițioase și solicitante la o scară globală."



Renovarea este proiectată de Moatti-Riviere, efectuată de Bateg (Vinci Group) și inițiată și fondată de compania de exploatare a Turnului Eiffel, SETE.


Pe lângă renovarea primului etaj, proiectul de restaurare include și:



  • Un muzeu educațional

  • Renovarea restaurantelor și magazinelor
  • Renovarea sălii de recepție și de conferință
  • Pardoseli și balustrade realizate în totalitate din sticlă, care oferă o vedere excepțională a turnului și a împrejurimilor
O vedere de jos în timpul lucrărilor de renovare a primului etaj O vedere de jos în timpul lucrărilor de renovare a primului etaj

Descoperiți mai multe cazuri

Back