Locuințele Wilmcote
Restaurarea locuințelor din Portsmouth, Marea Britanie

Locuințele Wilmcote

Caz

Restaurarea completă a locuințelor sociale  

Filiala ROCKWOOL din Marea Britanie a avut un rol semnificativ în restaurarea locuințelor Wilmcote, din Portsmouth, care datează încă din 1968. Proiectul  include restaurarea a trei blocuri de 11 etaje din 107 cartiere rezidențiale și are loc în decurs de doi ani. Finalizarea proiectului era estimată în ianuarie 2017.

Restaurarea este concepută să implementeze și să îndeplinească standardele stricte EnerPHit, lucru care nu este valabil în acest caz. Obiectivul proiectului este conceperea unei soluții complete pentru clădiri, care să îmbunătățească standardul cu privire la modul de locuire a populației și să reducă semnificativ costurile la utilități.

Îmbunătățire majoră a eficienței energetice

Restaurarea blocurilor rezidențiale Wilmcote va reduce semnificativ costurile și consumul de energie și va îmbunătăți eficiența energetică și condițiile de viață cu fiecare proprietate. Scopul acestei restaurări este reducerea nevoii de încălzire a locuințelor cu 90% și extinderea duratei de viață a clădirii cu minimum 30 de ani, ca rezultat al îmbunătățirilor. 

Măsuri combinate de izolație pentru un efect maxim

Cheia acestei strategii este modernizarea în profunzime și implementarea unor multiple măsuri de izolație, inclusiv izolarea pereților exteriori, lucru care va îmbunătăți eficiența termică a proprietăților și va oferi un mediu interior stabil și confortabil pentru locuitori. REDArt® EWI va asigura performanță termică excelentă și o etanșeitate excepțională, prin urmare, diminuarea apariției curentului de aer, condensării și mucegaiului, în timp ce îmbunătățește considerabil nivelul de confort al locuitorilor. Alte lucrări includ înlocuirea acoperișului, instalarea ferestrelor cu geam triplu, extinderea zonelor de locuire, precum și încălzire și furnizare eficientă a apei calde. Restaurarea va îmbunătăți, de asemenea, și aspectul estetic al acestor blocuri proeminente și va contribui la regenerarea zonei Somerstown din Portsmouth.

Facturi de utilități reduse și confort îmbunătățit

James Traynor de la ECD Architects, managerul de proiect, afirmă următoarele cu privire la soluția adoptată: 

"Majoritatea locuitorilor se confruntă cu un deficit serios de combustibil. Izolația va face o diferență apreciabilă în această problemă. Reducere semnificativă a pierderilor de căldură prin amprenta termică, prin intermediul izolării pereților clădirii, pe lângă alte lucrări care ajută proiectul să îndeplinească standardele EnerPHit. Proiectul va îmbunătăți condițiile tuturor proprietăților, făcându-le mult mai călduroase și reducând substanțial facturile la utilități.”

Aflați mai multe despre proiect și conformitatea cu standardul EnerPHit în acest video

Produse utilizate în acest caz

Back