Sustenabilitate

Izolaţiile ROCKWOOL nu doar creează clădiri sustenabile, produsele în sine sunt fabricate într-o manieră sustenabilă.

Evaluatorii independenţi sunt de acord că reducerea consumului prin izolarea pasivă este primul pas pentru economisirea energiei. Gama de produse ROCKWOOL permite clădirilor noi şi celor existente să beneficieze de o izolaţie termică durabilă, eficientă şi versatilă. 
Produsele ROCKWOOL sunt create din resurse naturale, sustenabile şi reciclabile. Vata noastră minerală bazaltică este fabricată din rocă diabazică, care este continuu alimentată în mod natural din interiorul pământului. Procesul nostru de producţie de înaltă tehnologie utilizează filtre, pre-încălzitoare şi alte sisteme de colectare şi curăţare a prafului, pentru a asigura o abordare responsabilă faţă de mediu. 

Alegerea sustenabilă

Izolaţia potrivită, instalată corect, reprezintă o investiţie care se amortizează rapid, prin facturi de utilităţi mai scăzute. 

Izolaţia este, de asemenea, o metodă eficientă de îmbunătăţire a performanţei energetice; funcţionează continuu şi nu necesită întreţinere sau înlocuire. 

Produsele de izolaţie ROCKWOOL continuă să fie performante la aceleaşi standarde înalte, pentru perioade de ordinul deceniilor. 

Pe lângă excelentele proprietăţi termice, acestea asigură şi o protecţie fonică şi împotriva focului de neegalat.

Sunt necesare doar 5 luni de la montare pentru a genera un sold pozitiv de energie. Pe durata sa de viaţă, izolaţia ROCKWOOL va economisi de mai mult de 100 de ori energia utilizată pentru fabricarea sa.