Despre ROCKWOOL

Grupul ROCKWOOL

Lider mondial

Grupul ROCKWOOL se numără printre liderii mondiali în ceea ce priveşte industria izolatiilor, cu produse şi soluţii pentru toate domeniile majore de aplicaţii, atât pentru clădirile rezidenţiale, cât şi pentru cele nerezidentiale. Împreună cu alte produse de construcţii, precum tavane suspendate şi plăci pentru faţadă, grupul contribuie la crearea de clădiri eficiente energetic şi rezistente la foc, cu o excelentă acustică şi un climat interior confortabil. Creăm de asemenea soluţii ecologice pentru industria horticolă, fibre speciale în scop industrial, izolaţii eficiente pentru industria procesării, marine şi offshore, precum şi sisteme de sunet şi vibraţii pentru infrastructură modernă.

Prezenţă mondială

Grupul ROCKWOOL a fost fondat în 1937. Cei peste 10.400 de angajaţi ai noştri, din peste 40 de ţări, livrează pentru clienţi din aproape toată lumea. Sediul central şi Departamentul de cercetare, dezvoltare şi protecţie a mediului se află în Danemarca, oraşul Hedehusene, în apropiere de Copenhaga.
Activitatea Grupului se bucură de o mare prezenţă în Europa, şi ne extindem producţia, vânzările şi activităţile de servicii în Rusia, America de Nord, India şi Asia de Est. Împreună cu o reţea de parteneri de afaceri, se asigură prezenţa globală a produselor şi sistemelor Grupului.

Ecologie şi protecţia mediului

Izolaţia ROCKWOOL este unul din puţinele produse care poate economisi de mai mult de 100 ori energia utilizată pentru fabricarea sa. Contribuie la conservarea resurselor insuficiente de energie şi la reducerea  poluării şi emisiilor de CO2, prin minimizarea consumului de combustibil, atenuând astfel problemele de mediu, precum efectul de seră, smogul si ploaia acidă.

Salvator de vieţi

Una dintre cele mai importante calităţi a produselor ROCKWOOL este capacitatea de a rezista la temperaturi de peste 1000°C. Utilizată corect, vata bazaltică ROCKWOOL acţionează ca o barieră împotriva focului – întârziind cu minute vitale propagarea focului şi contribuind la salvarea de vieţi.

Confort excelent şi climat interior plăcut

Izolaţiile ROCKWOOL ne oferă medii interioare plăcute, păstrând frigul afară. În climatele calde, vata bazaltică contribuie la păstrarea temperaturilor interioare confortabile şi răcoroase. Soluţiile noastre ajută la îmbunătăţirea acusticii şcolilor, spitalelor, clădirilor de birouri şi facilităţilor de sport în multe ţări.