Oferim produse de izolaţie sustenabile

Oferim produse de izolaţie sustenabile

Despre noi

Grupul ROCKWOOL este producător lider la nivel mondial, oferind izolație din vată minerală bazaltică. Noi oferim o gamă completă de produse de izolație de înaltă performanță și sustenabile pentru industria construcțiilor.

Produsele noastre de izolație se bazează pe tehnologia inovatoare de prelucrare a vatei minerale bazaltice și, în prezent, suntem lider la nivel mondial în producția de izolație din vată minerală bazaltică. Grupul ROCKWOOL include, de asemenea, o serie de companii afiliate, care oferă soluții profesionale de livrare pentru sectorul de horticultură, marină și offshore.

Prezență la nivel global

Produsele noastre sunt cerute la nivel mondial. Noi operăm în 27 de fabrici pe trei continente (Europa, America de Nord și Asia) și dispunem de o rețea globală de centre de vânzare, distribuitori și parteneri. Combinația unică între proprietățile de rezistență la foc, de izolație acustică și termică, precum și avantajele extrem de recunoscute de sustenabilitate sunt dovedite prin premiile oferite de Welsh Government. Produsele noastre au fost utilizate pentru construcții civile, comerciale și industriale de toate tipurile, începând de la proiecte de succes, inclusiv Arena O2 din Londra și aeroportul din Hong Kong, până la locuințe familiale, spitale și școli la nivel local.

Istoria noastră

Povestea companiei datează de peste un secol, când la începutul anului 1900 au fost descoperite proprietățile remarcabile ale vatei minerale bazaltice.

Totul a început în Hawaii, unde materialul format în mod natural, asemănător vatei era prins în copacii de lângă vulcanul activ Kialuea. Atunci când oamenii de știință au descoperit că acest material prezintă calități excelente de protecție împotriva focului și de izolație, a fost inițiat procesul de fabricare pentru a-l reproduce în mod comercial.

În 1937, Gustav Kahler a implementat principiul materiei vulcanice în Danemarca și a construit prima fabrică lângă Copenhaga, concepând produse de izolație a clădirilor care să reziste climatului dur din Danemarca.

Având succes pe plan local, compania a început să își extindă orizontul, mai întâi în Germania, și mai apoi la nivel european și pe piețele internaționale. În prezent, ROCKWOOL operează în peste 30 de țări – având linii de producție pe 14 teritorii, începând din Canada din vest și până în Malaezia, în est.

Fabrica din Marea Britanie a fost construită într-un amplasament industrial îmbunătățit din Bridgend, South Wales și a fost deschisă în anul 1979. Fabrica s-a extins în anul 2009, deschizând o nouă linie de producție și sedii pentru cele mai avansate tehnologii de producție a vatei minerale bazaltice din lume.

Beneficii unice ale produsului

Izolația din vată minerală bazaltică este realizată din resursele naturale cele mai abundente – rocă vulcanică. Această rocă nu este numai un material natural regenerabil și sustenabil, ci prezintă și o combinație unică de beneficii și pune bazele afacerii noastre. Produsele noastre de izolație sunt caracterizate de proprietăți de rezistență la foc, izolație acustică și fonică, precum și de o durabilitate pe viață, fiind cea mai sustenabilă și eficientă alegere din punct de vedere al costurilor.

Abordarea provocărilor
Sustenabilitate Abordarea provocărilor
Sustenabilitate

Abordarea provocărilor

Produsele noastre oferă confort, siguranță și eficiența resurselor, ajutând clienții să abordeze provocările din viața modernă.
Vezi obiectivele noastre

Descoperiți câteva dintre cazurile noastre

Back