Reziliență la foc de neegalat

Reziliență la foc de neegalat

beneficii 4in1: siguranța la foc

Spus simplu, piatra nu arde. Acesta este motivul pentru care produsele din vată bazaltică  ROCKWOOL au o rezistență la foc naturală și fără egal, calitate care va îmbunătăți rezistența la foc a oricărei construcții

Construirea unor clădiri mai sigure

Fiind produsă prin același proces care are loc și în inima vulcanilor, vata bazaltică ROCKWOOL rezistă la temperaturi de până la 1000 °C înainte ca fibrele sale să înceapă să se topească. Prin urmare, asigură o protecție vitală pentru clădiri și locuințe, oferind siguranță persoanelor și reducând la minim pagubele provocate bunurilor de valoare.

Un prim pas pentru protecția împotriva incendiilor

Există mai multe măsuri ce pot fi luate pentru a spori protecția unei clădiri împotriva incendiilor, inclusiv instalarea unor detectoare de fum, a unor dispozitive pentru controlul fumului, a alarmelor de incendiu și a sistemelor de sprinklere. Toate acestea sunt instrumente excelente pentru a spori siguranța împotriva incendiilor, însă pentru a minimiza daunele, instalarea unei izolații din vată bazaltică reprezintă un prim pas important ce asigură o protecție eficientă.

Produsele din vată bazaltică ROCKWOOL sunt create pentru a-și menține stabilitatea atunci când sunt expuse flăcărilor directe, contribuind la protejarea structurii clădirii și permițând persoanelor să părăsească clădirea în siguranță.

Utilizări pentru protecția împotriva incendiilor

Protecția împotriva incendiilor ROCKWOOL are utilizări multiple și acționează ca o barieră eficientă în următoarele cazuri:

  • Între încăperi și spațiile de sub acoperiș
  • Ca ecran anti-incendiu pentru elementele structurale din oțel
  • Ca izolație antifoc pentru țevi și conducte fierbinți din cadrul proceselor industriale
  • Ca miez antifoc al panourilor de tip sandwich pentru construcții

Unul dintre multiplele avantaje

Chiar dacă nu este utilizată în primul rând ca protecție împotriva incendiilor, datorită incombustibilității sale, izolația ROCKWOOL nu alimentează și nu răspândește focul, nu creează picături sau particule incandescente și nu contribuie la crearea fumului toxic, fiind astfel o soluție excelentă pentru îmbunătățirea siguranței ocupanților și a echipelor de intervenție, precum și pentru protecția proprietăților și a bunurilor. Dar izolația din vată bazaltică ROCKWOOL nu este utilizată doar pentru protecție împotriva incendiilor. Instalarea unor produse izolatoare adecvate reprezintă, de asemenea, o modalitate excelentă de a îmbunătăți performanțele de izolare termică și acustică a unei clădiri.

Descoperă toate beneficiile

Izolație acustică excelentă
Izolație acustică excelentă

Izolație acustică excelentă

Află mai multe
Materiale sustenabile
Materiale sustenabile

Materiale sustenabile

Află mai multe
O soluție durabilă
O soluție durabilă

O soluție durabilă

Află mai multe
Back