Alegerea sustenabilă

Alegerea sustenabilă

Produsele noastre ating majoritatea aspectelor vieții cotidiene

În ROCKWOOL Group, ne angajăm să îmbunătățim viețile tuturor celor care experimentează soluțiile noastre. Experiența noastră contribuie decisiv în abordarea celor mai mari provocări actuale ale dezvoltării sustenabile, de la consumul de energie și poluarea fonică, până la reziliența la foc, deficitul de apă și inundații. Gama noastră de produse reflectă diversitatea nevoilor lumii în care trăim, sprijinindu-i în același  timp pe cei care le utilizează în reducerea propriilor emisii de carbon. 

"Trebuie să continuăm să lucrăm din greu pentru a obține produse și mai bune, lăsând în urmă o amprentă mai mică asupra mediului-aceasta include să considerăm sustenabilitatea în produsele, operațiunile și cercetare și dezvoltare." Jens Birgersson ROCKWOOL Group CEO

Beneficii rockwool: sustenabilitate

Izolația ROCKWOOL nu ajută doar la crearea clădirilor sustenabile; este realizată dintr-un material natural și produs, de asemenea, într-o manieră sustenabilă.

Roca: O resursă naturală, regenerabilă
Toate produsele ROCKWOOL sunt concepute din vată minerală bazaltică - care constă într-un amestec de roci vulcanice de diabaz formate în mod natural. Bazaltul este în sine o resursă naturală regenerabilă și abundentă, însă la fel de important este și procesul nostru de producție de înaltă tehnologie care asigură că produsele noastre de izolație sunt produse într-o manieră sustenabilă și responsabilă din punct de vedere al mediului înconjurător.

Economii majore de energie
Una dintre cele mai bune modalități de a reduce consumul de energie al unei construcții este utilizarea unei izolații adecvate. Produsele din vată minerală bazaltică ROCKWOOL sunt o soluție majoră de economisire a energiei și O2, deoarece permit ca noile clădiri, precum și cele existente, să beneficieze de izolație termică durabilă, eficientă și versatilă. De fapt, economiile de energie obținute prin utilizarea izolației adecvate vor depăși consumul de energie utilizată pentru producerea izolației în sine în doar câteva luni. 

În majoritatea cazurilor, izolația aplicată în mod adecvat poate reduce nevoia de energie necesară pentru încălzirea sau răcirea clădirii cu până la 70-90%. În plus, izolația ROCKWOOL are efect permanent și nu necesită întreținere sau înlocuire. Cu alte cuvinte, este o investiție care va oferi rapid beneficii!

Reciclarea vatei minerale bazaltice
În decursul anilor, am reciclat o mare parte din produsele din afacerea noastră, și în prezent, mai mult de 75 % din deșeul de vata minerală bazaltică este reciclat. Pe lângă aceasta, noi oferim servicii de reciclare în țările selecționate, începând de la deșeuri rezultate din îndepărtarea izolației, și până la deșeurile rezultate din restaurare și demolare, care sunt combinate cu material rezidual din alte industrii și procesate obținându-se astfel o nouă vată minerală bazaltică. Suntem bucuroși să știm că procesul ROCKWOOL ajută la soluționarea problemei costisitoare cu privire la deșeuri și, în același timp, că reduce consumul de material virgin. 

Beneficii 

Izolația ROCKWOOL a funcționat la același standard înalt timp de decenii. Pe lângă excelentele proprietăți termice, produsele ROCKWOOL prezintă și o capacitate de neegalat în ceea ce privește protecția acustică și rezistența la foc. 

Descoperiți mai multe beneficii

Siguranță la foc de neegalat
Siguranță la foc de neegalat

Siguranță la foc de neegalat

află mai multe
Izolație acustică excelentă
Izolație acustică excelentă

Izolație acustică excelentă

află mai multe
O soluție rezistentă, de durată
O soluție rezistentă, de durată

O soluție rezistentă, de durată

află mai multe
Back