Acceptăm provocarea
Grupul ROCKWOOL acceptă provocările adresate, de asemenea, de către ONU în ceea ce privește Obiectivele de Dezvoltare Durabilă (ODD).

Acceptăm provocarea

Sustenabilitate

Grupul ROCKWOOL acceptă provocările adresate, de asemenea, de către ONU în ceea ce privește Obiectivele de Dezvoltare Durabilă

Raport de sustenabilitate 2015

Raportul evidențiază noua abordare în ceea ce privește sustenabilitatea care este fondată în cadrul conceptului „Acceptăm provocarea” și urmează trei principii de bază:

  • Sustenabilitatea se află în centrul dezvoltării Grupului ROCKWOOL
  • Produsele Grupului ROCKWOOL implementează cu succes Obiectivele de Dezvoltare Durabilă (ODD) ale ONU
  • Grupul ROCKWOOL s-a dedicat pentru șase obiective de sustenabilitate

 

Raportul conturează obiectivele ambițioase pe plan intern, pe care organizația le va îndeplini până în anul 2030, în acest timp reactivând o mulțime de modalități în care produsele au în vedere aspecte pertinente pe plan global, de la eficiența energetică până la consumul de apă.

Strategia internă și externă în ceea ce privește sustenabilitatea Grupului ROCKWOOL a fost elaborată cu atenție ca parte din transformarea companiei și a fost concepută pentru a concentra eforturile acolo unde acestea pot avea cel mai important impact.VALORILE NOASTRE

Acceptăm provocarea

Era sustenabilității drept un aspect care este „bine de avut” s-a terminat, dacă într-adevăr a existat vreodată. O serie de factori, de la observarea continuă de către societate a cauzelor modificării climatului, la angajamentele COP21 și adoptarea Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă de către ONU în anul 2015, clarifică consecințele avute de vicisitudinea istoriei. În prezent, o afacere sustenabilă este atât o afacere, cât și un imperativ al umanității – toți trebuie să fim sustenabili pentru a avea succes.

Portofoliul de produse al Grupului ROCKWOOL se potrivește perfect pentru a aborda multe dintre cele mai mari provocări actuale legate de sustenabilitate și dezvoltare. De la consumul de energie la poluarea fonică, lipsa apei și inundații, soluțiile noastre ajută clienții să rezolve multe dintre cele mai mari probleme ale vieții moderne. Gama noastră de produse reflectă diversitatea de nevoi globale, susținând părțile interesate în reducerea emisiilor de carbon.

Integrând sustenabilitatea în afacerea noastră este vorba despre impactul general pe care produsele noastre îl au asupra lumii. Cheia pentru acest aspect este integrarea principiilor economice circulare în activitățile noastre. Scopul nostru este de a minimaliza orice impact dăunător al produselor noastre într-un mod circular (from cradle to cradle), evaluându-le în ceea ce privește durabilitatea în timp ce ne asigurăm de faptul că produsele noastre pot fi îndepărtate cu ușurință și pot fi reciclate în soluții noi de vată minerală bazaltică, atunci când o clădire a ajuns la sfârșitul vieții.

Pentru Grupul ROCKWOOL, sustenabilitatea și siguranța merg mână în mână. Suntem dedicați îmbogățirii vieții tuturor celor care intră în contact cu produsele noastre.

Avem politică de zero toleranță atunci când vine vorba despre orice aspect care ar putea să pericliteze sănătatea și siguranța angajaților noștri, a celor care instalează produsele noastre și a celor care locuiesc sau utilizează spațiile care au fost create cu ajutorul produselor noastre. Suntem proactivi în lupta constantă de a îmbunătăți politicile și procedurile pentru a reduce riscurile și pentru a crește siguranța angajaților noștri și a părților interesate.

Suntem de asemenea dedicați îmbunătățirii continue a sustenabilității proceselor noastre de producție și a impactului pozitiv asupra lumii al produselor noastre. Pentru a fortifica acest angajament și pentru a-l face semnificativ pentru angajații și clienții noștri la nivel global, în acest an facem publice 6 obiective ale Grupului ROCKWOOL referitoare la sustenabilitate, care acoperă patru teme unde considerăm că putem avea cel mai important impact inițial:

  • Modificarea climatului și eficiența energetică

  • Economia circulară

  • Sănătate și bunăstare

  • Managementul apei

Suntem atât privilegiați, cât și conștienți de faptul că Grupul ROCKWOOL poate juca un rol foarte important în modelarea unei societăți mult mai sustenabile. Echipa este dedicată integrării continue a sustenabilității în afacerea noastră și în viețile oamenilor. De-a lungul duratei lor de funcționare, produsele Grupului ROCKWOOL economisesc, în mod normal, între 80 și 1.500 de ori emisiile de carbon emise în timpul producției acestora. Aceste economii de CO2 sunt obținute de fiecare dată când este instalată izolația cu vată minerală bazaltică ROCKWOOL.

Vă mulțumim pentru interesul dumneavoastră și sperăm să vă bucurați de lectura acestui raport.

Jens Birgersson
Director General al Grupului ROCKWOOL

Jens Birgersson, CEO al Grupului ROCKWOOL Jens Birgersson, CEO al Grupului ROCKWOOL
Despre companie
Despre companie

Despre companie

Află mai multe despre noi
Back