Combaterea saraciei combustibililor

Renovarea energetică își propune să facă viața confortabilă accesibilă locuitorilor locuințelor sociale

Dezvoltarea Wilmcote House din 100 de locuințe din Portsmouth a fost construită într-un moment în care performanța energetică era mai puțin prioritară decât este astăzi. Construit în 1968 din panouri prefabricate din beton, care aveau izolație de doar 25 mm, avea și încălzire electrică, ceea ce face foarte costisitor locuitorii să rămână calzi în interior. Drept urmare, mulți rezidenți nu își permit să-și încălzească locuințele în mod adecvat. Această este o problemă serioasă în Europa, unde 10,8 la sută dintre oameni nu își permit să-și păstreze casele calde. Țările cu cele mai slabe locuințe au rate mai ridicate de mortalitate în timpul iernii, atât în ​​climatul cald, cât și în cel rece. În Europa, peste 80 de milioane de oameni locuiesc și în case umede, care pot provoca boli respiratorii.

La Wilmcote House, deși rezidenților le-au plăcut apartamentele și locația lor, performanța energetică slabă a fost o problemă majoră. A dus la facturi ridicate de încălzire și mucegai, umezeală și condens care pot afecta negativ sănătatea. Recunoscând că izolația slabă a fost principala problemă, Consiliul municipal a lansat o îmbunătățire majoră a eficienței energetice menită să îndeplinească standardul EnerPHit, care pentru renovări este echivalentul standardului de clădiri cu consum redus de energie pentru casă pasivă. Scopul a fost reducerea cererii de încălzire cu 90% și prelungirea duratei de viață a clădirii cu 30 de ani.

„Majoritatea locuitorilor suferă de o sărăcie gravă în ceea ce privește combustibilul”, spune James Traynor de la ECD Architects. „Această izolație va face o diferență apreciabilă în această problemă. Reducerea semnificativă a pierderilor de căldură prin anvelopa termică prin izolarea zidului clădirii alături de alte lucrări va ajută proiectul să îndeplinească standardele EnerPHit. ”

Proiectul „modernizare adâncă” a presupus diferite măsuri de izolare, ROCKWOOL REDArt® asigurând izolația exterioară a pereților, Rockpanel® utilizat pentru placare și o selecție a produselor noastre de protecție împotriva incendiilor incluse pentru siguranță la incendiu. Rezultatul nu va ajută doar să scoată rezidenții din sărăcia energetică - va face, de asemenea, casă Wilmcote un loc mai plăcut de locuit. Așa cum spune James Traynor de la proiectanții principali ECD Architects: „Proiectul va îmbunătăți condițiile din toate proprietățile, făcându-le să se simtă mult mai calde și reducând substanțial facturile la combustibil”.

Portsmouth, UK

Locația proiectului

Tyseley Road,
Hampshire,
Southsea PO5 4NB,
UK

Wilmcote House, Thermal Properties

The Wilmcote House

Datele Proiectului

Anul2014
Tipul de CladireCladire Rezidențială
Aplicareizolarea pereților exteriori și sistem de fațadă
Tipul de produsMai multe produse și sisteme ROCKWOOL, inclusiv izolația exterioară a pereților REDArt și sistemul de placare fațadă ROCKPANEL
„Această izolație va face o diferență apreciabilă în această problemă. Reducerea semnificativă a pierderilor de căldură prin anvelopa termică prin izolarea zidului clădirii alături de alte lucrări va ajută proiectul să îndeplinească standardele EnerPHit. ”

James Traynor

ECD Architects