© Autoritatea Portului Antwerp - Peter Knoop

Futurist și sustenabil

Sustenabilitatea a fost o țintă cheie pentru noul sediu impresionant al Portului Anvers

În fiecare an, 26% din transportul european de containere trece prin Anvers în Belgia, al doilea cel mai mare port din Europa și un angajator direct de peste 60.000 de persoane. Când portul a trebuit să-și extindă sediul central, prioritatea sa a fost să creeze un loc de muncă durabil și viitor, care să reflecte valorile sale.

Noua remarcabilă clădire proiectată de Zaha Hadid, amplasată deasupra unei foste stații de pompieri de pe chei, este o declarație arhitecturală majoră, care oferă, de asemenea, o gamă de tehnologii concepute pentru a-și reduce impactul asupra mediului. Un sistem inovativ de foraj pentru încălzirea și răcirea apei, comenzile de iluminare și izolația de înaltă calitate au contribuit la calificarea de mediu BREEAM „Foarte bună” a Port House.

Vata bazaltică ROCKWOOL a fost utilizată în principal pentru proprietățile sale acustice, protejând împotriva zgomotului de la instalațiile tehnice de pe acoperișul plat și pentru protecția împotriva incendiilor, construind oțel izolant în noua clădire. Placa ROCKWOOL Conlit Steelprotect folosită în clădire îndeplinește cea mai înaltă clasă A1 Fire Class. Și cu serviciul nostru „tăiat la cădere”, izolația acoperișului a fost exact în formă vamală, astfel încât să poată fi instalată rapid pe suprafața complicată în formă de barcă, asigurând totuși acoperișul drenat corespunzător.

Protejând angajații și contribuind la longevitatea Port House, izolația din vată bazaltică ROCKWOOL contribuie la asigurarea acestei noi clădiri radicale care durează mult în viitorul pe care îl simbolizează.

„Performanța acustică excelentă a vatei bazaltice ROCKWOOL este un avantaj important, deoarece numeroasele instalații tehnice de pe acoperiș pot provoca destul de mult zgomot”, spune inginerul arhitect Gert Biebauw, lider de proiect la Bureau Bouwtechniek. „Plăcile tăiate pentru cădere au făcut posibil să creăm unghiul potrivit pentru a îndrepta apa de ploaie departe de acoperiș. Planul foarte detaliat de tăiere-toamnă proiectat de ROCKWOOL ne-a ajutat foarte mult. ”

Antwerpen, Belgium

Locația proiectului

Entrepotkaai 1,
2000 Antwerpen,
Belgium

Havenhuis/ Port House - Acoustic Capabilities

: © the Antwerp Port Authority - Peter Knoop

Havenhuis / Port House

Datele proiectului

Anul2016
Tipul clădiriiClădire administrativă
AplicațieIzolație pentru construcții de acoperiș și oțel
Tip produsRhinoxx, Rhinoxx Afschot, RockFit Premium, Conlit Steelprotect Board 
„Performanța acustică excelentă a vatei bazaltice ROCKWOOL este un avantaj important, deoarece numeroasele instalații tehnice de pe acoperiș pot provoca destul de puțin zgomot.”

Gert Biebauw

Lider de proiect la Bureau Bouwtechniek