Spațiu de învățare

Izolația din vată bazaltică creează un mediu interior sigur și liniștit pentru școlari și profesorii lor

Școlile sunt motorul fiecărei comunități, dezvoltând și îngrijind cetățenii talentați de mâine. Așadar, este deosebit de important ca școlile să ofere un mediu propice învățării, sigur și rezistent. Când s-au efectuat lucrări de renovare la această școală gimnazială din sudul Germaniei în 2016, arhitecții s-au concentrat pe crearea condițiilor acustice ideale în sălile de clasă, precum și pe atingerea unor standarde ridicate de siguranță și performanță energetică.

Școala a fost dotată cu o izolație de fațadă din vată bazaltică de ultimă generație, care combină protecția împotriva incendiilor și a căldurii cu niveluri ridicate de izolare fonică. Acustica este importantă pentru învățare: s-a demonstrat că prea mult zgomot poate împiedica performanța memoriei copiilor și chiar poate întârzia dezvoltarea cititului: cercetările au arătat că elevii nu pot auzi până la 70 la sută din consoanele vorbite de profesori. În același timp, vocile profesorilor pot suferi dacă trebuie să strige pentru a fi auzite. Izolația de la școala primară Plößberg protejează elevii de zgomotul nedorit, protejându-i în același timp de pericolele de incendiu. Sistemele ROCKWOOL HECK® utilizate sunt certificate conform standardului german Blue Angel, care a fost creat de guvernul federal pentru a combate schimbările climatice și a proteja oamenii și mediul.

Directorul școlii Irmgard Wittmann apreciază liniștea sufletească și mediul de învățare pe care școala este capabilă să le ofere: „Știind că un sistem de izolație durabil, incombustibil, certificat Blue Angel, ne protejează fațada, ne face sa ne simtit bine și în siguranță. Climatul interior și acustica s-au îmbunătățit semnificativ. Un mediu atât de confortabil pentru învățare și studiu oferă celor 122 de studenți cu vârste cuprinse între șase și zece ani condițiile ideale pentru dezvoltarea lor personală. ” 

Bavaria, Germania

Locația proiectului

Jahnstraße 1
95703 Plößberg
Germania

Datele Proiectului

Anul2016
Tipul ConstrucțieiȘcoală Gimnazială
AplicareFațadă
Tipul ProdusuluiPlăci de vată bazaltică ROCKWOOL, HECK MW, HECK K+A, HECK K+A PLUS
„Știind că un sistem de izolație durabil, incombustibil, certificat de Blue Angel, ne protejează fațada, ne face să ne simtim în siguranță. Climatul interior și acustica s-au îmbunătățit semnificativ. "

Irmgard Wittmann

Directorul Școlii Gimnaziale