Protectie ridicată pentru clădiri înalte

Protecție inovatoare verticală și orizontală împotriva incendiilor pentru trei clădiri înalte

Intelligent Quarters se află în mijlocul orașului HafenCity din Hamburg, pe malul râului Elba. Este alcătuit dintr-un turn de birouri de 70 de metri și două clădiri alăturate de 46 de apartamente, toate cu restaurante, cafenele și magazine la parter..

Arhitecții Störmer Murphy și Partners au decis că elementul de legătură pentru cele trei structuri ar trebui să fie o fațadă contemporană identică care utilizează vată bazaltică necombustibilă, deoarece siguranța la incendiu a fost cerința cheie pentru o clădire înaltă, ocupată și mixtă.

Datorită înălțimii clădirilor, aproximativ 1.000 de metri de bariere împotriva incendiilor au trebuit să fie instalate orizontal pe fațadă și vertical în jurul nucleelor ​​scării pentru a respectă reglementările de incendiu. De când fațada a fost ventilată, arhitectul a ales Fixrock: inovatorul sistem de barieră împotriva incendiilor din vată bazaltică ROCKWOOL, care păstrează fluxul de aer, oferind în același timp o protecție maximă împotriva incendiilor, deoarece rezistă la temperaturi peste 1000 oC.

În comparație cu tablele de oțel tradiționale, această soluție a fost mult mai ușoară și mai rapidă de fixat: izolația era ușoară, ușor de tăiat și putea fi utilizată pentru a îndeplini cerințele diferite ale grosimii pereților de foc.

Mulțumită utilizării vatei bazaltice clasificate la foc A1, construcția clădirilor de birouri și rezidențiale din Intelligent Quarters (Sedii Inteligente) oferă acum siguranță maximă și protecție împotriva incendiilor pentru lucrători și rezidenți, pe toată durata de viață a clădirii. Cartierele inteligente îndeplinesc acum și cerințele pentru un certificat al German Sustainable Building Council (DGNB)

„Soluția produsului ROCKWOOL este mult mai ușor de manevrat și asamblat decât construcțiile obișnuite de protecție la foc din oțel. Este, de asemenea, mai economic decât oțelul, deoarece tăierea multor sute de metri de bare de foc ar putea fi realizată mai repede. ”.

Klaus

Instalator la Degen + Rogowski GmbH

Datele Proiectului

Anul2017/2018
Tipul de clădireOffices, Flats Birouri, Apartamente
AplicareFațadă Ventilată
Tipul ProdusuluiFixrock