Mediu de lucru modern într-un cartier istoric

Sistemele eficiente de izolație creează un climat perfect pentru birouri în inima Bucureștiului

Pentru a atrage cele mai mari companii, clădirile de birouri de astăzi trebuie să combine aspecte, precum o locație atractivă cu cele mai înalte standarde de confort și siguranță. Iar atunci când sustenabilitatea este în topul multor liste de priorități în afaceri, performanța ecologică bună devine din ce în ce mai importantă.

Sistemele inovatoare de izolație au ajutat la dezvoltarea noii clădiri Landmark din București pentru a putea oferi chiriașilor săi, mari corporații, toate avantajele. Prin urmare, un birou aflat într-o zonă centrală bine conservată din punct de vedere istoric din capitala României poate oferi angajaților un mediu de lucru confortabil, liniștit și sigur împotriva incendiilor, contribuind la reducerea impactului asupra mediului al companiei pentru care ei lucrează.

Constructorii clădirii The Landmark au ales izolația ROCKWOOL cu densitate dublă pentru fațada ventilată, asigurând confortul termic pe tot parcursul anului, în ciuda verilor calde și a iernilor reci din București. De asemenea, acest lucru reduce nevoia de aer condiționat, ceea ce înseamnă facturi de energie mai mici pentru chiriași. Izolația ROCKWOOL a fost utilizată pentru toate tavanele și pereții parcării subterane de trei niveluri ale clădirii Landmark, pentru a ajusta temperatura și a o proteja față de zgomote și risc de incendii. Clădirea a fost certificată ca „Foarte bună” conform standardelor BREEAM.

Izolația din vată minerală bazaltică i-a ajutat pe cei care au pus bazele clădirii Landmark să-și îndeplinească obiectivele ambițioase de a garanta construcția unui sediu atractiv, de top. Constantin Banu, Directorul General al investitorului Alecsandri Estates, confirmă: „Am fost extrem de exigenți în ceea ce privește calitatea materialelor folosite pentru clădirea noastră și, de aceea, am optat pentru un parteneriat cu Grupul ROCKWOOL. În cadrul acestui proiect, am reușit să creăm un mediu foarte bine echilibrat care îmbogățește arhitectura zonei de afaceri din centrul orașului și creează o ambianță foarte plăcută internă și externă.”

București, România

Locația proiectului

Strada Vasile Alecsandri 4,
Bucharest,
Romania

The Landmark Bucharest, Aesthetics

The Landmark, România

Datele proiectului

Anul2015
Tipul clădiriiClădire de birouri
AplicațieIzolarea fațadei, a tavanului și a pereților
Tipul de produsAirrock HD FB1, Ceilingrock, Frontrock  Max Plus
„În cadrul acestui proiect, am reușit să creăm un mediu foarte bine echilibrat care îmbogățește arhitectura zonei de afaceri din centrul orașului și creează o ambianță foarte plăcută internă și externă”

Constantin Banu

Director General, Alecsandri Estates