Descoperă în secțiunile de mai jos ce ai de făcut pentru a accesa fondurile Programului si cum te pot ajuta produsele ROCKWOOL sa ai o casa eficienta din punct de vedere energetic. 

 

Produsele ROCKWOOL pentru renovarea locuintei tale

Vezi intrebarile frecvente cu privire la program si produsele noastre 

Buget total al programului
0

Finantare prin AFM
0

din totalul costului lucrarii

Ce poti obtine prin program
0

Case Bune, thumbnail

01

Beneficiile vatei bazaltice ROCKWOOL

Eficienta energetica, rezistenta la foc, izolare acustica, economie circulara, robustete, aspecte estetice, gestionarea apei.
Valorificăm aceste 7 beneficii ale rocii pentru a aborda marile provocări ale lumii.

Beneficiile vatei bazaltice

02

Minim 50.000 de euro este suma pe care o economiseşti în 30 de ani

Minim 50.000 de euro este suma pe care o economiseşti în 30 de ani din facturile reduse dacă îţi termoizolezi casa cu vată minerală bazaltică ROCKWOOL, conform unui studiu realizat de Asociaţia Auditorilor Energetici. Investiţia iniţială se recuperează în câţiva ani, mai ales în condiţiile în care statul susţine financiar 60% din efortul tău;

03

Peste 80 de ani de experienta

Vata ROCKWOOL este de cea mai bună calitate, compania având o tradiție de peste 80 de ani şi fiind lider mondial în domeniu. Aceasta este o garanţie atât pentru calitatea produsului, cât şi despre faptul că vata o să aibă aceleaşi calităţi pe toată durata de viaţă a construcţiei.

04

Accesibilitate

Produsele ROCKWOOL sunt accesibile, întrucât avem o fabrică de vată minerală bazaltică lângă Ploiești, o investiție de 50 de milioane de euro a grupului ROCKWOOL care deserveşte piaţa internă dar şi contribuie la exporturile româneşti.

05

Portfoliu vast de produse

Avem o gamă largă de produse, adresata oricaror nevoi, inclusiv gama “Dual Density”, tehnologie patentată ROCKWOOL, care oferă atât avantajele mecanice cât şi termice ale unor densităţi diferite, într-un singur produs.

06

Pachet complet pentru termosistem

Oferim un pachet complet, nu doar vată, mai precis termosistemul ROCKWOOL REDArt,care imbina toate elementele unui termosistem eficient. Astfel te vei bucura şi de un nou aspect al casei tale care vine odată cu renovarea, nu doar de eficienţa energetică şi celelalte avantaje.

Întrebări frecvente despre program

Totul despre renovare

Case Eficiente

Cui se adreseaza acest program?

Programul este în premieră în lista programelor finanțate de Administrația Fondului pentru Mediu(AFM) și se adresează proprietarilor de case deja construite din România.

Programul nu se adreseaza proprietarilor care deja au facut lucrarile de termoizalare. Cheltuielile sunt considerate eligibile dacă sunt efectuate după aprobarea proiectului și publicarea rezultatului.

 

Ce sumă pot obține daca mă calific pentru program?

Poti beneficia de o primă energetică de maximum 15.000 de euro pentru investiții de eficientizare energetică a propriei locuințe. Precizăm că Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor finanțează prin AFM 60% din costul unor astfel de lucrări, dar nu mai mult de 15.000 de euro.

Cum mă poate ajuta ROCKWOOL în perspectiva programului?

Investiţia ideală, care bifează cele mai multe căsuţe cu avantaje, este în termoizolarea casei cu vată minerală bazaltică.

O asemenea soluţie aduce, pe lângă eficienţa energetică, şi siguranţă la incendiu maximă, durabilitate, pereţi care respiră, izolare acustică pentru a te putea odihni sau concentra optim. 

Îți venim în întâmpinare cu servicii precum: 

  • consultanță în privirea soluțiilor de izolare cu vată minerală bazaltică optime pentru o casa eficientă energetic
  • Îndrumare în procesul de obținere a auditului energetic prin redirecționare către auditori autorizați
Doresc să mă consult cu cineva cu privire la program și produsele ROCKWOOL

Ne poti contacta oricand pe email, la info@rockwool.ro. 

Unde pot gasi mai multe detalii cu privire la program?

Poti vedea aici comunicatul de presa al Ministerului de Mediu. 

As dori mai multe informații in legatura cu programul casa eficientă energetic.

Te invitam sa consulti Ghidul solicitantului postat şi pe site-ul nostru, aici.

In cazul in care ai nelamuriri, trimite-ne un email la info@rockwool.ro si iti vom raspunde in scurt timp.

Am o casa izolata termic pe exterior si as dori sa izolez si mansarda/interior/planseu etc. prin acest program.

Acest lucru este posibil, cu condiția atingerii tuturor valorilor minime ale indicatorilor de eficiență energetică, conform tabelului de mai jos:

 

Indicatori de eficiență energetică

Praguri de finanțare (lei)

 

40.000

55.000

70.000

Coeficientul maxim de transfer de căldură al pereților exteriori după termoizolare, U'(W/m2K)/ Rezistența termică corectată R′  (m2 K/W) pentru pereții exteriori după termoizolare  (valoare medie)

U’≤0,56 / R’≥1,8

U’≤0,40 / R’≥2,50

U’≤0,35 / R’≥2,85

Coeficientul maxim de transfer de căldură al acoperișului (planșeu peste ultimul nivel) după termoizolare, U'(W/m2K)/Rezistența termică corectată R′ (m2 K/W) pentru acoperiș (planșeu peste ultimul nivel) după termoizolare (valoare medie)

U’≤0,20/R’≥5,00

U’≤0,17/R’≥5,85

U’≤0,14/R’≥7,14

Coeficientul maxim de transfer de căldură al ferestrelor/ușilor nou montate, U'(W/m2K)/ Rezistența termică corectată R′ (m2 K/W) pentru ferestre/uși nou montate după termoizolare (valoare medie)

U’≤1,30/R’≥0,77

U’≤1,10/R’≥0,9

U’≤0,90/R’≥1,11

Reducerea procentuală a consumului total de energie finală, comparativ cu situația anterioară implementării proiectului, [%]

≥ 40%

≥ 50%

≥ 60%

Reducerea procentuală a indicelui de emisii echivalent CO2, comparativ cu situația anterioară implementării proiectului [%]

≥ 40%

≥ 50%

≥ 60%

Sistem de ventilare mecanică cu recuperarea căldurii

opțional

opțional

obligatoriu

 

Cuantumul finanţării și pragul de eficiență energetică

În cadrul programului se acordă o finanțare nerambursabilă în cuantum de maximum 70.000 lei, inclusiv TVA pentru fiecare proiect, fără a depăși 60% din valoarea totală a cheltuielilor eligibile ale investiției, pentru implementarea măsurilor de creștere a performanței energetice a clădirii.

Te invitam sa accesezi aici Ghidul de finantare al Programului, pentru toate informatiile privind cuantumul si pragul de eficienta energetica.

Am o casa in localitatea xx, pentru care as vrea sa accesez programul privind efectuarea de lucrări destinate creșterii eficienţei energetice.

Te rugăm să contactezi un auditor energetic din zona in care locuiesti in vederea elaborarii certificatului de performanță energetică și efectuarea auditului energetic înainte de intervenție . Lista auditorilor energetici pentru cladiri poate fi gasita pe siteul asociatiei la adresa: https://aaecr.ro/membri-individuali/. De asemenea, poţi consulta şi pagina noastră dedicată auditului energetic https://www.rockwool.ro/casa-eficienta/audit-energetic/

As fi interesat sa stiu daca am putea colabora si ce presupune suportul dumneavoastra in legatura cu acest program

Va putem pune in contact cu un auditor energetic;

Va putem consilia in alegerea produselor de termoizolare ROCKWOOL in acord cu bugetul si necesarul de eficienta termica;

Va putem pune in contact cu un furnizor de produse ROCKWOOL din zona dumneavoastra;

Va putem pune in contact cu firme de montaj (inregistrate ROCKWOOL) din zona dumneavoastra;

Contact Us

Nu ezita să ne contactezi

Ai o întrebare, o nelămurire, nevoie de îndrumare referitor la termoizolarea cu vata ROCKWOOL? ,
Trimite-ne un email sau telefonează-ne