Aproximativ 100 de milioane de euro. Aceasta e suma alocată de Ministerul Mediului pentru programul Casa Eficientă Energetic.

Pentru prima dată în România, statul susţine cu bani proprietarii de case pentru a-şi reduce consumul de energie pentru răcirea sau încălzirea imobilului.

Poţi obţine între 9.000 şi 15.000 de euro prin intermediul acestui program care finanţează o serie de măsuri de diminuare a consumului energetic. Cu toate că soluţiile sunt multiple, cei mai mulţi specialişti vor considera că investiţia ideală, care bifează cele mai multe căsuţe cu avantaje, este în termoizolarea casei cu vată minerală bazaltică.

O asemenea soluţie aduce, pe lângă eficienţa energetică, şi siguranţă la incendiu maximă, durabilitate, pereţi care respiră, izolare acustică pentru a te putea odihni sau concentra optim, precum şi grijă pentru mediu dacă ne gândim că materialele noastre au la bază o resursă naturală, sigură şi practic inepuizabilă, bazaltul.

Aşa cum au arătat ultimii ani, trendul este în favoarea unor case care nu doar economisesc căldurăm dar adresează şi celelalte elemente de care ai nevoie pentru a te simţi confortabil în locuinţa ta, pentru a trăi stilul de viaţă modern.

Family in kitchen
Video

Vizioneaza cum functioneza produsele noastre

Aboneaza-te la newsletter pentru a fi la curent cu toate noutatile

Mergi la formular 

 

 

Buget total al programului
0

Ce poti obtine prin program
0

Acopera un numar de
0

Family in kitchen
Contact Us

Nu ezita sa ne contactezi

Ai o întrebare, o nelămurire, nevoie de îndrumare referitor la termoizolarea cu vată ROCKWOOL? ,
Trimite-ne un email sau da-ne un telefon

Întrebări frecvente despre program

Totul despre renovare

Case Eficiente

Cui se adreseaza acest program?

Programul este în premieră în lista programelor finanțate de Administrația Fondului pentru Mediu(AFM) și se adresează proprietarilor de case deja construite din România.

Programul nu se adreseaza proprietarilor care deja au facut lucrarile de termoizalare. Cheltuielile sunt considerate eligibile dacă sunt efectuate după aprobarea proiectului și publicarea rezultatului.

 

Ce sumă pot obține daca mă calific pentru program?

Poti beneficia de o primă energetică de maximum 15.000 de euro pentru investiții de eficientizare energetică a propriei locuințe. Precizăm că Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor finanțează prin AFM 60% din costul unor astfel de lucrări, dar nu mai mult de 15.000 de euro.

Cum mă poate ajuta ROCKWOOL în perspectiva programului?

Investiţia ideală, care bifează cele mai multe căsuţe cu avantaje, este în termoizolarea casei cu vată minerală bazaltică.

O asemenea soluţie aduce, pe lângă eficienţa energetică, şi siguranţă la incendiu maximă, durabilitate, pereţi care respiră, izolare acustică pentru a te putea odihni sau concentra optim. 

Îți venim în întâmpinare cu servicii precum: 

  • consultanță în privirea soluțiilor de izolare cu vată minerală bazaltică optime pentru o casa eficientă energetic
  • Îndrumare în procesul de obținere a auditului energetic prin redirecționare către auditori autorizați
Doresc să mă consult cu cineva cu privire la program și produsele ROCKWOOL

Ne poti contacta oricand pe email, la info@rockwool.ro. 

Unde pot gasi mai multe detalii cu privire la program?

Poti vedea aici comunicatul de presa al Ministerului de Mediu. 

As dori mai multe informații in legatura cu programul casa eficientă energetic.

Te invitam sa consulti Ghidul solicitantului postat şi pe site-ul nostru, aici.

In cazul in care ai nelamuriri, trimite-ne un email la info@rockwool.ro si iti vom raspunde in scurt timp.

Am o casa izolata termic pe exterior si as dori sa izolez si mansarda/interior/planseu etc. prin acest program.

Acest lucru este posibil, cu condiția atingerii tuturor valorilor minime ale indicatorilor de eficiență energetică, conform tabelului de mai jos:

 

Indicatori de eficiență energetică

Praguri de finanțare (lei)

 

40.000

55.000

70.000

Coeficientul maxim de transfer de căldură al pereților exteriori după termoizolare, U'(W/m2K)/ Rezistența termică corectată R′  (m2 K/W) pentru pereții exteriori după termoizolare  (valoare medie)

U’≤0,56 / R’≥1,8

U’≤0,40 / R’≥2,50

U’≤0,35 / R’≥2,85

Coeficientul maxim de transfer de căldură al acoperișului (planșeu peste ultimul nivel) după termoizolare, U'(W/m2K)/Rezistența termică corectată R′ (m2 K/W) pentru acoperiș (planșeu peste ultimul nivel) după termoizolare (valoare medie)

U’≤0,20/R’≥5,00

U’≤0,17/R’≥5,85

U’≤0,14/R’≥7,14

Coeficientul maxim de transfer de căldură al ferestrelor/ușilor nou montate, U'(W/m2K)/ Rezistența termică corectată R′ (m2 K/W) pentru ferestre/uși nou montate după termoizolare (valoare medie)

U’≤1,30/R’≥0,77

U’≤1,10/R’≥0,9

U’≤0,90/R’≥1,11

Reducerea procentuală a consumului total de energie finală, comparativ cu situația anterioară implementării proiectului, [%]

≥ 40%

≥ 50%

≥ 60%

Reducerea procentuală a indicelui de emisii echivalent CO2, comparativ cu situația anterioară implementării proiectului [%]

≥ 40%

≥ 50%

≥ 60%

Sistem de ventilare mecanică cu recuperarea căldurii

opțional

opțional

obligatoriu

 

Cuantumul finanţării și pragul de eficiență energetică

În cadrul programului se acordă o finanțare nerambursabilă în cuantum de maximum 70.000 lei, inclusiv TVA pentru fiecare proiect, fără a depăși 60% din valoarea totală a cheltuielilor eligibile ale investiției, pentru implementarea măsurilor de creștere a performanței energetice a clădirii.

Te invitam sa accesezi aici Ghidul de finantare al Programului, pentru toate informatiile privind cuantumul si pragul de eficienta energetica.

Am o casa in localitatea xx, pentru care as vrea sa accesez programul privind efectuarea de lucrări destinate creșterii eficienţei energetice.

Te rugăm să contactezi un auditor energetic din zona in care locuiesti in vederea elaborarii certificatului de performanță energetică și efectuarea auditului energetic înainte de intervenție . Lista auditorilor energetici pentru cladiri poate fi gasita pe siteul asociatiei la adresa: https://aaecr.ro/membri-individuali/. De asemenea, poţi consulta şi pagina noastră dedicată auditului energetic https://www.rockwool.ro/casa-eficienta/audit-energetic/

As fi interesat sa stiu daca am putea colabora si ce presupune suportul dumneavoastra in legatura cu acest program

Va putem pune in contact cu un auditor energetic;

Va putem consilia in alegerea produselor de termoizolare ROCKWOOL in acord cu bugetul si necesarul de eficienta termica;

Va putem pune in contact cu un furnizor de produse ROCKWOOL din zona dumneavoastra;

Va putem pune in contact cu firme de montaj (inregistrate ROCKWOOL) din zona dumneavoastra;