Thomas Kähler & Jens Birgersson, CEO and Chairman of the Board,
Annual report 2020
„Privind în urmă la un an turbulent, suntem mândri de cât de bine au abordat colegii noștri numeroasele provocări. Echipele noastre s-au asigurat că angajații sunt în siguranță, ajustând rapid operațiunile, vânzările și serviciile pentru a se potrivi nevoilor în schimbare ale clienților noștri ”.

Thomas Kähler & Jens Birgersson

Vânzări
0

în scădere cu 3,7% în monedele locale

Marja EBIT
0

în scădere de la 13,5%

ROIC
0

în scădere de la 21,7%

„Vânzările noastre au scăzut în general, dar au fost susținute în regiunile în care sectorul construcțiilor a rămas activ, întrucât multe guverne au recunoscut că șantierele ar putea funcționa în siguranță și pot contribui la redresarea economică în același timp. Important, am menținut un nivel robust de profitabilitate, ajustându-ne producția la cerere și menținând costurile scăzute ”.

Thomas Kähler & Jens Birgersson

Descarcă Raportul

Motivele subiacente de creștere structurală pe termen mediu și lung pentru produsele din vată bazaltică sunt chiar mai puternic astăzi decât anul trecut.

Pe lângă tendințele fundamentale precum urbanizarea și reglementări de construcție din ce în ce mai stricte, ne așteptăm să mai continue alte câteva tendințe ,stimulând creșterea în afacerea noastră.

De exemplu, concentrarea tot mai mare pe eficiența energetică, focul, siguranța și circularitatea continuă să influențeze deciziile consumatorilor, industriei construcțiilor și ale factorilor de decizie, pandemia accelerând aceste tendințe în mai multe moduri.

RockWorld imagery, The big picture, city, urban, skyline
Creșterea vânzărilor
0

în monede locale

Marja EBIT
0

în jurul

Investiții
0

în jur, excl. achiziții

După impactul semnificativ al vânzărilor din al doilea trimestru din blocarea COVID-19, activitățile de construcții și vânzările noastre din a doua jumătate a anului s-au redresat pe majoritatea piețelor.

Pentru întregul an, vânzările pe segmentul Izolație au scăzut cu 5,8 la sută în monedele locale, în primul rând determinate de Europa Centrală și de industria de izolare tehnică. Activitatea de izolare a clădirilor din America de Nord a încheiat anul 2020 cu o creștere bună, în ciuda pandemiei globale.

Vânzările segmentului Systems au crescut cu 2,7% în monedele locale, cu o creștere determinată în principal de Grodan și o bună a doua jumătate a anului pentru Rockfon și Rockpanel în Europa.

 
New York City skyline with a rainbow, cities, ThisFutureRocks
Vânzări
0

în scădere cu 3,7% în monedele locale

Marja EBIT
0

în scădere de la 13,5%

ROIC
0

în scădere de la 21,7%