Eficientă energetică
Confort interior
Bunăstare

5 întrebări pe care să le adresați atunci când cumpărați o casă nouă

Descoperiți sfaturi esențiale pentru achiziționarea unei case recent construite.

Case Study, Sluseholmen

Când economisiți banii câștigați din greu pentru a cumpăra o casă, veți dori să fiți cât se poate de mulțumiți de noua achiziție. Una dintre cele mai mari greșeli pe care o fac cumpărătorii unei case, presupun că totul va funcționa perfect dacă achiziționează o casă recent construită. Cu toate acestea, problemele pot apărea rapid, lăsându-i pe noii proprietari frustrați, cu un loc în care sperau să-și petreacă cea mai mare parte a vieții.

Nu îți face griji, te ajutăm noi. În acest articol, veți găsi cinci întrebări importante pe care ar trebui să le puneți înainte de a decide cumpărarea unei case.

1. Este etanșă?

Asigurându- că locuința pe care o cumpărați are o etanșietate bună, acest lucru are beneficii semnificative în ceea ce privește eficiența energetică.

De exemplu, o casă etanșă vă poate ajuta să economisiți energie și să reduceți factura de energie. Acest lucru se datorează faptului că îngreunează căldură să între și să iasă din locuință, necesitând mai puțină energie pentru răcire în timpul verii și încălzire în timpul iernii.

Mai mult de atât, barierele de aer și umiditate reduc șansele de deteriorare pe termen lung a locuinței din cauza efectelor umidității.

2. Cum este sistemul HVAC?

Sistemul HVAC reprezintă încălzirea, ventilația și aerul condiționat. Acest lucru este esențial pentru confortul interior al noii tale case. Sistemele HVAC pot veni în diferite forme. Un proiectant mecanic bun vă poate ajuta să găsiți sistemul HVAC de dimensiuni potrivite pentru casa dvs.

3. Umiditate

Apariția umidității în interior poate fi doar unul dintre cele mai neplăcute lucruri de experimentat într-o casă nouă. Nu numai că este enervant, dar poate provoca deteriorarea casei și reduce longevitatea acesteia.

Unul dintre modurile de a preveni acest lucru este să vă asigurați că locuința are măsuri adecvate de drenaj și de etanșare.

4. Este bine izolată?

Calitatea izolației joacă un rol esențial în îmbunătățirea performanței și confortului unei case.

Izolația din vată de bazaltică, în special, are o serie de beneficii semnificative care vă pot ajuta să vă îmbunătățiți calitatea vieții:

  • Rezistență la foc: Vată bazaltică poate rezista la temperaturi de peste 1000°C, ceea ce îi permite să încetinească răspândirea focului.
  • Eficiență energetică: Proprietățile de izolare termică a vatei bazaltice îi permit să mențină o temperatură confortabilă în interior, reducând în același timp energia utilizată pentru încălzire și răcire.
  • Respirabilitate: Vată bazaltică respiră, permițând umidității să treacă prin pereți și în afară casei. Acest lucru protejează casele împotriva deteriorării provocate de mucegai și umiditate.
  • Proprietăți acustice: Fiind cu densitate ridicată aceast face ca zgomotul să fie absorbit excelent, reducând poluarea fonică provocată de trafic și de zonele dens populate.

5. Ferestrele și ușile sunt de bună calitate?

Oricât de bine este izolată o casă, performanțele acesteia poate fi compromisă de ferestrele și ușile de o calitate slabă. Acestea sunt punți termice, care acționează ca un drum pentru căldură, să iasă mai rapid din locuință. Lucru care poate duce la creșterea energiei utilizate pentru a menține temperatura la un nivel constant și confortabil.

Selectarea ușilor și ferestrelor de o calitate superioară vă ajută la asigurarea unui confort interior mai mare și a unei cheltuieli de energie mai eficiente.

La urma urmei, avantajul achiziționării unei case recent construite este posibilitatea de personalizare în timpul procesului de construcție, adăugând beneficii pe termen lung, atât de economisire a banilor cât și a protejării mediului înconjurător.

Dacă unei case de care v-ați îndrăgostit îi lipsește una dintre caracteristicile menționate mai sus, vă puteți adresa oricând constructorului dvs. pentru a vedea dacă se pot aduce îmbunătățirile dorite.