Water management

Orașele care economisesc apă

Schimbările climatice și urbanizarea fac esențială o mai bună gestionare a apei.

RockWorld imagery, The big picture, city, water, urban

Cea mai prețioasă resursă a noastră

Apa dulce este cea mai prețioasă resursă a noastră. Dar, vremea extremă și orașele care se confrunta cu o creștere rapidă, înseamnă că, dacă nu luăm măsuri pentru o gestionare mai activă, aceasta ar putea deveni tot mai rară.

În fiecare săptămână, 1,5 milioane de oameni se mută în orașe. Până în anul 2030, se estimează că vor fi 41 de orașe cu peste 10 milioane de locuitori. Aceste zone urbane în creștere rapidă au nevoie de cantități uriașe de apă potabilă proaspătă și în multe cazuri, este extrasă din apele subterane. Deoarece apa de ploaie nu se poate absorbi înapoi în pământul pe care a fost construit sau asfaltat, acest lucru înseamnă că, pământul de sub un oraș se micșorează pe măsură ce apa este extrasă. Acesta este motivul pentru care orașele mari ale lumii, cum ar fi Beijing, Jakarta și Mexico City, se scufundă cu aproximativ 10 cm în fiecare an2.

În același timp, schimbările climatice perturbă precipitațiile, provocând ploi extreme în unele regiuni creând în altele perioade secetoase mai lungi. În timpul ploilor extrem de puternice, ploaia este mai probabil să curgă pe pământ, decât să fie absorbită, reducând și mai mult ritmul cu care apele subterane sunt reumplute - astfel fiind mai mici rezervele pentru perioadele extinse când nu sunt precipitații.

Design urban inteligent

Nu putem inversa aceste efecte pe termen scurt ale schimbărilor climatice mai mult decât putem influența fluxul de oameni care se îndreaptă către orașe în căutarea unor vieți mai bune.

1: Deltares - Taskforce Subsidence, "Sinking cities"

Migrarea la oraș
0

de oamenii se mută în orașe în fiecare an

Marile orase se scufundă
0

în fiecare an, datorită extragerii excesive a apelor subterane