Renovare
Eficiență energetică

Renovarea clădirilor vă poate ajuta să economisiți energie

Vă întrebați cum să economisiți energie sau de ce? Noi avem răspunsul.

Reference case, article, Sweden, Jönköping, renovation, trähus, wood, facade, Västkustskiva

De ce ar trebui să economisim energie?

Conservarea energiei nu numai că te ajută să economisești bani pe facturi, de asemenea te ajută să protejezi și mediul înconjurător. Consumul mai mic de energie vă permite să reduceți emisiile nocive de carbon, să economisiți resursele naturale ale pământului și să evitați distrugerea ecosistemelor.

Secretul constă în clădiri eficiente din punct de vedere energetic

Știați că 30% din consumul de energie la nivel global, precum și 28% din emisiile globale de dioxid de carbon pot fi atribuite clădirilor1? Pe de altă parte, clădirile eficient energetice din Europa ar putea economisi 660 de milioane de tone de dioxid de carbon, care este de două ori mai mult decât emite Franța într-un singur an2.

Izolarea clădirilor cu produse din vată bazaltică oferă cea mai eficientă soluție de reducere a emisiilor de carbon. În plus, pentru aceeași sumă de bani, clădirile pot economisi aproape 70% mai multe emisii decât următorul sector cel mai rentabil, industria3.

Scăderea consumului de energie și a emisiilor de carbon, împreună cu costurile reduse de energie, nu sunt singurele avantaje de care vă puteți bucura datorită clădirilor care economisesc energie. De asemenea, veți putea beneficia de spații de locuit mai confortabile. De exemplu, clădirile izolate corespunzător pot asigura o mai bună menținere a temperaturii, ajutând oamenii să prospere într-un climat interior optim.

Facilitarea eficienței energetice prin renovarea clădirilor, de asemenea, are avantaje economice semnificative. Și anume, se așteaptă că, pentru fiecare milion de euro investiți în renovarea clădirilor se vor susține aproximativ 19 locuri de muncă în sectorul constructiilor4.

În plus, o evaluare a impactului Directivei UE privind performanța energetică a clădirilor arată că o creștere a ratelor de renovare cu 1,0% - până la 1,6% pentru clădirile rezidențiale, și 1,7% pentru nerezidențial, ar crește activitatea economică anuală cu 8-12 miliarde EUR până în 20305.

Gama largă de beneficii pe care o oferă eficiența energetică poate contribui la o lume mai sănătoasă și mai fericită. Vestea bună este că renovarea clădirilor pentru a fi mai eficiente din punct de vedere energetic este un mod rentabil de a crește confortul în timp ce economisiți energie.

Surse:

1. 2018 Global Status Report - Global Alliance for Buildings and Construction

2. Internal calculation based on following sources: (1) BPIE, “Europe’s buildings under the microscope - A country-by-country review of the energy performance of buildings”; (2) European Commission, Joint Research Centre: EDGAR - Emissions Database for Global Atmospheric Research, "CO2 time series 1990-2015 per region/country “ (2017)

3. IPCC, ”Climate change 2007 – Mitigation of climate change” 

4. How Many Jobs? A Survey of the Employment Effects of Investment in Energy Efficiency of Buildings, Euroace, 2012

5. EU Commission, 2016