Beneficiile ascunse ale renovărilor

În timpul renovării casei, îmbunătățirea a ceea ce se află în interiorul pereților poate face o mare diferență

Ce înseamnă îmbunătățirea casei pentru tine?

Poate instalarea unei bucătării sau băi noi sau crearea de spațiu de zi suplimentar? Pentru majoritatea dintre noi, renovarea înseamnă modernizarea casei noastre, adăugarea mai multor "funcționalități" sau creșterea valorii acesteia.

De obicei suntem mai preocupați de finisaje și accesorii decât de lucrurile pe care nu le putem vedea. Însă elementele ascunse ale unei renovări merită atenția noastră. 

 

Îmbunătățește confortul, siguranța și performanța energetică

Acest lucru se datorează faptului că renovarea reprezintă și o bună oportunitate de a îmbunătăți confortul, siguranța și performanța energetică a casei sau apartamentului dumneavoastră prin adăugarea sau modernizarea izolației.

Dacă renovarea implică pereții, acoperișul sau podeaua, modificările mici pot face o mare diferență, în trei moduri:

 

  • Performanță termică. Nivelurile bune de izolație pot face mai confortabile interioarele încăperilor și reduc dramatic facturile la energie cu până la 90%. O investiție relativ mică poate fi amortizată rapid și puteți adăuga valoare casei dvs. atunci când alegeți să o vindeți.
  • Izolația fonică. Nimănui nu-i place să fie deranjat de muzica sau televizorul altuia. Cu toate acestea, viața modernă implică utilizarea de audio de înaltă calitate din sisteme din ce în ce mai sofisticate. Adăugați o izolare acustică bună atunci când renovați și va fi mai ușor să aveți liniște și pace într-o parte a casei când există zgomot în alta.
  • Siguranța. Materialele din care este construită locuința dvs. o pot face mai sigură sau mai periculoasă. Renovarea vă oferă posibilitatea de a examina ceea ce se află în spatele zidurilor dvs. și, dacă este necesar, adăugarea de materiale care protejează la incendiu, cum ar fi izolarea cu vată bazaltică, menținându-vă casa mai liniștită și mai caldă.
People, Humans, Home, Renovation, Indoor

Așadar, data viitoare când vă renovați casa, găsiți-vă timp pentru a vedea ce se află în spatele zidurilor. Îmbunătățirea lucrurilor pe care nu le puteți vedea ar putea fi chiar mai valoroasă decât să faceți spațiul să arate mai bine.  

rockwool,  insultation material, old house renovation, insulation installation