Urbanizare

Ce este Urbanizarea?

Se estimează faptul că se vor adăuga 2,5 miliarde de oameni la populația urbană a lumii până în 2050 ca urmare a creșterii continue a populației și a urbanizării. De fapt, aproximativ 1,5 milioane de persoane pe săptămână se deplasează în medii urbane și, până în 2050, mai mult de două treimi din populația lumii va locui în orașe. 

Această urbanizare masivă prezintă multe provocări pentru sănătatea și bunăstarea generală a oamenilor, pentru siguranța și calitatea vieții. Vom fi expuși unor niveluri mai ridicate de poluare, schimbări climatice și migrație, fără a mai vorbi despre gestionarea deșeurilor. În Europa, doar clădirile reprezintă mai mult de două treimi din cererea totală de energie primară și emisiile totale de gaze cu efect de seră. 

Știați că?

Urbanizarea prezintă multe provocări pentru starea generală de sănătate și bunăstarea generală a oamenilor, pentru siguranța și per ansamblu, pentru calitatea vieții. Dacă clădirile noi și cele existente sunt mult mai eficiente din punct de vedere energetic, putem face orașele mai sănătoase, mai sigure și mai sustenabile.

RockWorld imagery, The big picture, street, urban, city

Poveștile care împărtășesc concepția noastră

Citiți mai multe despre poveștile care împărtășesc concepția noastră

Topics

We can't find any results that match your search

Încarcă mai multe